Waarom
Gips Binnenpleisters?

Vereeken Pleisters & Wandenbouw

Gipsbepleistering is de basis van de afwerking van uw woning. Goed aangebracht vormt de bezetting een ideale ondergrond om schilder en/of behangwerken op uit te voeren.

Er bestaan vandaag twee soorten van gipsbepleistering: de één-lagige of twee-lagige methode. Liefst 95% van alle projecten vandaag is één-lagig. Hierbij wordt één laag gips aangebracht op de gemetselde muren en glad en pas afgewerkt op één en dezelfde dag.

Bij een twee-lagige afwerking wordt er op dag één een basislaag geplaatst; op dag twee komt er dan de afwerkingslaag.

Door de evolutie van de producten kan een één-lagige afwerking hetzelfde kwaliteitsniveau halen als een twee-lagige.

Contacteer Ons

Vaak gestelde vragen aan de stukadoor

Wanneer is het tijd voor de stukadoor?


De plakker komt in het midden. Nadat de man van het sanitair, verwarming en electriciteit zijn werk gedaan heeft is het aan ons; gesteld dat de ramen er in staan. Dat laatste is niet echt nodig omdat het inplakken van de ramen achteraf kan gebeuren, maar je moet dan wel rekening houden met een meerkost. Het is ook interessant om de chape voor ons in te plannen; zeker als je isolatiechape wenst te spuiten. Die isolatie-chape (of PUR) is gevoelig voor verontreiniging van de ondergrond wat maakt dat er stevig dient gekuist te worden na de stucadoor.

Waarom vraagt de stukadoor een bijkomende kost voor gladde pre-dallen?


De plafonds van een huis (de vloerplaat van het eerste verdiep) zijn vandaag vaak gemaakt van geprefabriceerde dallen (plafondwelvingen) die glad zijn afgewerkt. Door de oliën gebruikt in het gietproces en het bijzonder gladde oppervlak hecht pleister niet op de ondergrond. Deze gladde pre-dallen dienen dan ook voorzien te worden van een behandeling met een specifiek product vooraleer er kan bepleisterd worden.

Kan de stukadoor recht maken wat scheef is?


Ja. Slecht gemetste muren of plafondwelvingen die niet pas liggen kunnen weggewerkt worden door de stucadoor door de pleister op sommige plaatsen dikker te zetten. De extra materiaalkost wordt uiteraard doorgerekend. Verwacht geen mirakels; wanneer de pas met meer dan 6 cm verloopt is het zeer moeilijk om dit nog recht te krijgen; maar niets is onmogelijk.

Met welke uitdroogtijd moet ik rekening houden?


Een gemiddelde woning heeft 4.000 liter water nodig om de pleister af te werken. Dat verdampt niet van vandaag op morgen. Zet alle ramen en deuren open, en wacht....lange tijd. Ideaal wacht je 12 maanden of minstens één volledige goede zomer.

Isolatie-platen aan de binnenkant?


Perfect om koudebruggen mee te overwinnen en een “oud”huis weer dichter bij hedendaagse woningen te brengen qua energie-prestatie. Er bestaan een aantal systemen maar aan de basis spreken we over een gewaferde styrofoamplaat van 3cm tot 5cm dik die tegen de muur gekleefd wordt en waarvan de naden worden dichtgevoegd. Daarna komt er een pleisterlaag op van 1cm tot 1,5cm dikte. Hou dus rekening met 4cm tot 7cm die weggenomen wordt van de leefruimte. Niet geheel onbelangrijk bij het plaatsen van contactdozen!

Eén-lagig of twee-lagig?


Eenvoudig: dat hangt af van je budget. Eén-lagig is zoals het woord zegt een bepleistering in 1 laag (Knauf Goldband of MP 75) onmiddellijk afgewerkt en glad gezet. Twee-lagig wordt er eerst een basisgips geplaatst. De volgende dag wordt dezelfde oppervlakte glad gezet met een tweede (Finish) laag. Algemeen zou je kunnen stellen dat naar gladheid van afwerking het tweelagige systeem superieur is. Het is ook 20% tot 30% duurder. Heb je een muur of vide die in het oog springt? Denk dan even na of je deze niet twee-lagig zou afwerken. De rest van het huis kan in één laag.

Wat biedt een plafonneringsbedrijf boven een zelfstandige plafonneerder?


Voornamelijk de respectering van de uitvoeringstermijn is waar beiden in verschillen. Moderne huizen hebben al vlug tussen de 500m² en 700m² te bepleisteren oppervlakte. Als je weet dat een plafonneerder gemiddeld maximaal 18m²/dag presteert, dan vraagt een gemiddeld woonhuis meer dan 35 werkdagen voor een plafonneerder die alleen werkt; dat is 6 weken! Onze ploegen bestaan uit 3 plafoneerders wat maakt dat de doorlooptijd eenvoudigweg door 3 gedeeld wordt.

Werk
met ons

Vraag uw offerte aan

Vraag vandaag nog uw offerte voor een nieuwbouw- of renovatieproject.
Onze stukadoors en plakkers zijn gespecialiseerd in gyproc wandenbouw en gipsbepleistering.
U kan keer op keer op onze 25 jaren ervaring rekenen om van uw project een succes te maken.

OFFERTE AANVRAGEN

Stucanet, Gyplat of Gyproc?

Alle drie gelijk, alle drie verschillend! Met deze drie materialen kan je zowel wanden als plafonds bouwen.
Maar wanneer gebruik je nu welk materiaal?



Gyproc


Gyproc is het materiaal bij uitstek voor rennovatie-werken. Gyproc is zo populair geworden dat de producent-naam ook de verzamelnaam geworden is voor alle soorten gipsplaten. Wij gebruiken bijvoorbeeld zelden echte Gyproc-platen maar voornamelijk gipsplaten van KNAUF. Toch praten we ook over Gyproc. Doe-het-zelvers hebben gelijk Gyproc plaatsen is makkelijk! Waar het meestal fout loopt is in de afwerking. Gyproc platen dienen uitgeplamuurd te worden. Als je deze activiteit niet beheerst is het eindresultaat teleurstellend. Waar gebruik je het? Bij grote strak afgelijnde volumes (wand of plafond). Vakmensen kunnen ook rondingen in Gyproc-muren aanbrengen. Gebruik het zeker NIET onder het dak om het zolder-plafond af te werken. Vaak zijn de liggers niet pas tov van elkaar en het uitzetten en inkrimpen van het dak veroorzaakt al snel scheuren en barsten.

Stucanet


Stucanet is kartonplaat versterkt met ijzer-vlechtwerk. Een Stucanetoppervlakte wordt tegen het af te werken oppervlak geschoten en daarna met twee lagen pleisterwerk bezet. Stucanet is ideaal om wat scheef is recht te trekken. Zijn flexibilitiet laat toe om niet waterpas oppervlakten recht te trekken. Het eindresultaat kan niet onderscheiden worden van een gewoon bepleisterde muur. Een bijkomend voordeel is de verhoogde brandweerstand. Stucanet en Gyrpoc liggen zeer dicht bij elkaar in m² kost.

Gyplat


Beschouw Gyplat als een Gyproc-plaat die bepleisterd wordt. Het probleem met Gyplat is de overgevoeligheid voor temperatuur en vocht-schommelingen. Wij gebruiken het vaak om stalen balken te verstoppen of rolluikkasten mee af te werken, maar voor grotere ontwikkelingen laten we het materiaal al snel links liggen en gebruiken we Stucanet of Gyproc.

Een nieuwbouw of renovatieplannen?

Neem vandaag contact met ons op voor uw project.

Sint-Adriaanstraat 196, Haacht, België