Aanbrengen crepi of buitenpleister (crépi, sierpleister en mortex). Vereeken, gevestigd in Vlaams-Brabant, Leuven, en Oost-Vlaanderen, Dendermonde.


Sierpleisters of decoratieve pleisters zijn de laatste tien jaar zeer populair geworden in België.

We kennen ze voornamelijk van de buitenzijde van gebouwen waar al of niet trendy kleuren bepaalde delen van een huis of bedrijfspand accentueren. Ze zijn verkrijgbaar in letterlijk honderden kleurschakeringen en hebben meestal een korrelgrote van 1mm tot 3mm. De pleisters voor buiten kunnen evengoed aan de binnenkant worden aangebracht.
De sierpleister op siliconen-basis zijn bovendien makkelijk onderhoudbaar met water onder hoge druk.

Maar sierpleisters vindt men ook aan de binnenkant van een huis.
De oudste vorm van sierpleister die vandaag nog in gebruikt is wordt Tadelakt genoemd; vaak gebruikt in Marokkaanse hammans en baden. Door het arbeidsintesieve karakter van deze sierpleister (5 tot 7 arbeidsgangen) wordt deze techniek vandaag nog zelden gebruikt. Eén vierkante meter Tadelakt kost al gauw 200€.

Vandaag zijn er een aantal producten op de markt die het effect van Tadelakt naastreven, maar tegelijkertijd minder arbeidsintensief zijn. Mortex kan je badkamer een zeer apart uitzicht geven (verschillende effecten en kleurpigmenten zijn mogelijk), zodat men niet hoeft te vervallen in betegeling. Tegelijkertijd heeft het materiaal een goede mechanische weerstand en is het als geen ander bestand tegen vocht. De prijs voor een m2 zakt met Mortex al vlug naar 100€/m2. Voor kleine oppervlakte zoals douchemuren wordt dit dan ook een volwaardig alternatief op betegeling.

Mortex

bvba Vereeken is gespecialiseerd in professionele toepassingen met Mortex bekledingen. Mortex is een multifunctionele pleister die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken (vloeren, muren, waterpartijen, werkbladen, ...). Deze waterdichte coating op basis van cement en kalk kan gemengd worden met kleurpigment naar keuze. Vraag ons zeker bijkomende informatie of een offerte op maat.
Voorbeelden:
Vaak voorkomende kleuren
rechtstreeks van de fabrikant.

Klik op de foto"s om ze te vergroten en
om zo een idee te krijgen over de textuur.

 Mortex: 4 stalen
Mortex: koper Mortex: wit

www.Vereeken.comInfo.Vereeken@skynet.be
Vereeken, Weggevoerdenstraat 18, 3012 WilseleTel: 0497/52.31.31